Rensa hemma och få bättre ekonomi på köpet

Att rensa hemma är bra för både humöret och plånboken på flera sätt. Det första man tänker på är kanske att ett hem med färre prylar blir mer lättstädat, det blir lättare att damma av hyllor och skåp utan en massa onödiga saker som står i vägen. Dammsugaren är också enklare att köra runt om golven är tommare. Ett renare och luftigare hem gör att tillvaron känns lättare och även humöret höjs av en trivsammare omgivning.

Tjäna pengar på att sälja saker

När man rensar ut saker finns det en hel del pengar att tjäna på att sälja begagnat. En av de enklare inkomstkällorna är att sälja guld i form av gamla smycken som man kanske inte tycker om längre, men även saker som kläder, porslin, elektronik, konst, sportutrustning och möbler går alldeles utmärkt att sälja på någon lokal köp- och säljgrupp på nätet eller någon av de större annonssajterna som finns. Det finns även företag som kommer och hämtar det man vill sälja, fotograferar det och sköter hela försäljningen mot en procentsats av försäljningspriset.

Köp inte dubbelt

Förutom pengarna man tjänar på att sälja saker gör bättre ordning i hemmet också att man sparar pengar på att inte köpa dubbelt. Har man barn som kan ärva kläder av varandra och ordning på de urvuxna kläderna, behöver man inte lägga pengar på att köpa nya till småsyskonet. Man behöver inte heller köpa extra föremål för att man inte hittar de gamla. Kanske ligger gamla fysiska presentkort och rabattkuponger och samlar damm någonstans? Gå igenom vilka som fortfarande gäller så finns en slant att spara där också.

Bli mer produktiv

Med färre prylar att rensa bland och underhålla får man också mer tid över till annat, kanske en hobby eller en sidoinkomst. Även insatsen på det ordinarie jobbet kommer att få en positiv skjuts av att man mår bättre hemma och kanske kan det leda till en bättre arbetsinsats och därmed öka chansen till en befordran?

Rekommenderade artiklar