Ta hjälp av tredjepart i ditt företag gällande kundreskontra

Planerar du att starta ett eget företag eller är du i startgroparna att starta ett? I så fall har du en hel del att sätta dig in i. Att starta din egna firma handlar om så mycket mer än att bara ha en bra idé eller produkt. Du har säkerligen en tydlig affärsplan på hur du tänkt marknadsföra dina tjänster och vilken målgrupp du riktar dig till. Men det är inte alltid du har tid eller ork att sätta dig in i allt det administrativa eller ekonomiska. Därför är det väl värt att överväga att ta hjälp av en tredje part.

Få hjälp med faktureringen

En stor del av företagande handlar om att fakturera kunderna. Det är självfallet viktigt att detta blir korrekt så du får betalt för ditt arbete. Då kan du ta hjälp av ett utomstående företag som Intrum för fakturering och kundreskontra eller båda delarna. Om du låter dem sköta allt med reskontra kan du ägna mer tid åt dina affärer. Då fakturerar du fortfarande i ditt eget system men får hjälp i övrigt. Ett reskontra kan liknas vid en databas över dina kunder där du till exempel kan lägga dem i olika kategorier.

Sätta sig in i det ekonomiska eller inte?

Du bestämmer så klart själv exakt vad du vill outsourca och vad du kan göra själv. Det kan vara en god idé att skaffa dig kunskap om de viktigaste ekonomiska aspekterna samt bokföring så du har ett hum om hur det fungerar. Sedan kan du skaffa dig en rådgivare eller överlåta det mesta till en utomstående. Boka gärna in ett första möte med dem så du kan förklara vad du driver för företag och vad du förväntar dig av dem. Det är trots allt en person som ska ha hand om ditt företags ekonomi och det är viktigt att du känner dig trygg till 100 %.

Slipp indrivning till inkasso

En annan aspekt som du säkerligen gärna vill slippa som egen företagare är indrivning av fakturor. Det händer ju faktiskt att kunder inte betalar i tid. Om du då har valt att outsourca faktureringen till en utomstående firma kommer de snabbare skicka dina obetalda fakturor till inkasso. Det blir också mer lönsamt för dig som företag eftersom du kan få betalt snabbare. Redan när du börjar planera att starta din egen firma bör du alltså fundera över dessa aspekter och tänka över vilka delar du vill göra själv. Det gäller även dig som har ett lite äldre företag som börjat växa. I takt med att du blir större kanske du inte längre har tid att sköta det administrativa gällande ekonomi och fakturering.

Rekommenderade artiklar